Coaches
 
Els ten Hengel (1958), Eefde/Zutphen
 
 
Sinds 20 jaar werk ik als facilitator, trainer en coach met mensen in organisaties (zowel bedrijfsleven als non-profit). Daarin zijn leiderschapsontwikkeling en persoonlijk leiderschap terugkerende thema’s. In de coaching van professionals, managers en ondernemers is het werken met hartcoherentie een geweldige bouwsteen om mensen te helpen van stress naar flow te gaan. Door hartcoherentie coaching ervaren mensen meer contact met hun essentie en kunnen zij op een ontspannen manier in hun kracht staan.
 
 
Kees Blase (1953), Loosdrecht
 
De boeken Leidinggeven in deeltijd en gedeeld leiderschap (1991) en Loopbaanrisico's voor schoolleiders(1998), en de trainingen Authentiek Leiderschap voor de V.V.O (Vereniging  voor Schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs) maakten deel van mijn praktijk als trainer en coach in het onderwijs. Daarnaast coach ik ook musici,  leidinggevenden in gezondheidszorg en overheid in Nederland en Europa, met name in het begeleiden van een transitieproces, een versnelling in de persoonlijke ontwikkeling en daarbij passend leiderschap.  
 
 
Claire Schuller-Campioni, Wassenaar
Mijn naam is Claire Schuller en heb een praktijk in Wassenaar Zuid Holland. Ik heb 20 jaar ervaring als fysiotherapeute en ben mij steeds meer gaan interesseren in emotiemanagement bij kinderen en volwassenen. Ik heb mij verdiept in het lichaamsbewustzijn in relatie tot stress, waarbij hartcoherentie en mindfulness een belangrijke rol in spelen. Tegenwoordig begeleid ik volwassenen en kinderen met stressgerelateerde klachten zoals concentratieproblemen, slaapstoornissen, faalangst, burnout, en trauma verwerking, waarbij ik aandacht geef aan het lichaam, het hart en het brein. In praktijk ervaar ik dat deze holistische aanpak zeer effectief is bij zowel jongeren als ouderen. Het geeft inzicht in de fysiologische reacties van het lichaam ten gevolge van stress en negatieve emoties. Het doel van de behandeling is het zelf beïnvloeden van deze reacties. Op deze manier wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor effectiever wordt gereageerd op stress. Voor meer informatie of vragen: www.clairfocus.nl of info@clairfocus.nl
 
Carla den Uijl, Caleidoscoach, Hoogland
carla@denuijl.info
www.caleidoscoach.nl
Judith van den Tillaart, Yoga-in-Beweging, nabij Den Bosch

Judith van den Tillaart is yogadocente en ademcoach nabij Den Bosch (NB) en begeleidt in haar praktijk mensen naar meer bewustwording, ontspanning en balans. Wanneer het lichaam in beweging wordt gezet door yoga en adem heeft dit effect op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. We worden fysiek vitaler en fitter, wat op celniveau doorwerkt waardoor vastzittende spanning kan worden losgelaten en weer vrij kan stromen.  
Naast de ademhalingsoefeningen uit de yoga (pranayama), werkt zij met verbonden ademen en hartcoherentie. De kracht van de adem, waarbij hartcoherentie een mooie en effectieve manier is om hart en hoofd met elkaar te verbinden, de veerkracht vergroot om zo meer balans in je leven te ervaren. Voor meer informatie, neem gerust contact op.
W: www.yoga-in-beweging.nl  E: Judith@yoga-in-beweging.nl  T: 06-34233106

Karina Klaassen, Bergschenhoek

No guts no glory! Maar voor moed is zelfvertrouwen nodig. Veel mensen bereiken hun potentieel niet, doordat ze niet durven door te pakken. Karina Klaassen heeft zelf een lange weg afgelegd  en begeleidt inmiddels al jaren cliënten met het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, waardoor ze gelukkiger en succesvoller worden. Doordat ze veel ervaring heeft in het bedrijfsleven, doet ze ook business coaching.
Hartcoherentie kent een wetenschappelijke benadering met bewezen resultaten, waardoor deze methode laagdrempelig en makkelijk aan te leren is met mooie resultaten. Karina combineert haar intuïtieve coaching met ademhalingstechnieken om haar cliënten daarmee nog beter in contact te kunnen brengen met zichzelf. Ze voelt aan wat er nodig is en schroomt niet om ook de moeilijke dingen te zeggen en laat je weer voelen wat jij wilt en waar je heen wilt. Hoe je weer in verbinding komt met jezelf, je gevoel en jouw dromen En met resultaat! 
Karina@drezzunique.com   tel: 010-5218404

Oostveen, bedrijfsarts, bedrijfsartsconsulent oncologie, vitaliteitstrainer en mental coach, Zuidwolde
 

Als bedrijfsarts met extra expertise op de thema’s “kanker en werk”,  “vitaliteit” en “mental coaching”, ben ik in staat om zowel de individuele werkende als een werkgever, met vragen  en uitdagingen op diverse thema’s, te ondersteunen en te motiveren de juiste keuzes te maken. Een unieke combinatie.
Bij coaching op bv het herstellen van de balans of het beter leren omgaan met stress maak ik gebruik van Hartcoherentie/HRV Biofeedback. Cliënten ervaren  meer ontspanning, gaan helder denken en kunnen zich beter concentreren.

Wil je meer weten? Bezoek dan mijn linkedin pagina: https://nl.linkedin.com/in/cobi-oostveen

Christien van Rossem- voedingscoach en orthomoleculair therapeut- Leiden

In mijn praktijk  adviseer ik cliënten met gezondheidsklachten waarbij ik gebruik maak van de inzichten uit de orthomoleculaire therapie. Vaak wordt ik benaderd met vragen rond voeding, gewicht, oplossen van darmklachten en het vinden van nieuwe balans na burn-out  Omdat ik ben opgeleid als coach en Hartcoherentie coach kan ik je goed helpen bij het doorvoeren van gedragsverandering en kan ik je de tools in handen geven om beter om te gaan met stressvolle situaties en omstandigheden. Heb je een steuntje in de rug nodig, zit je in een vicieuze cirkel, wil je meer weten of advies op maat ontvangen? Laat het weten en neem contact op om kennis te maken. 

Christien heeft een eigen praktijk genaamd De Balanscoach op Rijnsburgerweg 95 in Leiden. Meer informatie op www.debalanscoach.nl. Of bel 06-51340890 of mail naar christien@debalanscoach.nl

 
Therese Evers (1966) Rhenen

Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie, met name als zedenrechercheur, verhoorder van jonge kinderen en docent zeden op de Politieacademie, heb ik me de laatste jaren omgeschoold tot coach met hond. Keer op keer ervaar ik hoe de inzet van honden bij coaching van zowel kinderen als volwassenen, een enorme aanvulling is op wat wij als mensen te bieden hebben. Honden kunnen ons een leerzame spiegel voorhouden, wat een prachtige meerwaarde kan zijn in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik heb me gespecialiseerd tot Topdog Trainer (sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren) en geef diverse workshops waarin mensen kunnen ervaren wat de meerwaarde is van de inzet van een coachhond. Het maakt me erg blij om te zien welke betekenis honden kunnen geven in de groeiprocessen van mensen en voel me een gelukkig mens om daar een bijdrage aan te mogen leveren.Naast het werken met honden, geef ik trainingen, workshops en lezingen over de gevolgen en herstelmogelijkheden na (seksueel) geweld in de kindertijd in relatie tot het boek dat ik daarover geschreven heb ("De som der delen - ontmaskeringen door een zedenrechercheur"). 
Inmiddels heb ik met een blij hart bij Kees Blase ervaring opgedaan in het werken met de Balance Manager en gebruik ik hartritme biofeedback als methode in mijn werk als coach. Met name het gebruik van HRV in combinatie met de inzet van honden als coach, hebben mij meer mogelijkheden gegeven om mensen effectief te begeleiden.
Meer informatie: www.coachenmethonden.nlenwww.dogsensecoaching.nl
Mail: dogsensecoaching@gmail.com
Tel: 06 21837226

Eva Groslot, Paardencoaching Navenja, Alkmaar - Akersloot
Een vrij en veerkrachtig leven! Dat wens ik iedereen toe. Samen met mijn paarden begeleid ik met name vrouwen, die deze veerkracht kwijt zijn geraakt. Ik geloof dat iedereen zijn eigen medicijn kan zijn voor lichaam en geest. Ik geloof dat je jezelf kunt bevrijden van (extreme) vermoeidheid en emotionele ontregeling. Dit zelfhelend vermogen kun je aanspreken door je autonome zenuwstelsel - het besturingssysteem van je lijf en brein - in positieve zin te beïnvloeden.
*Ik maak je bewust van de werking van jouw autonome zenuwstelsel en het effect daarvan op jouw emoties, jouw energie en gedachten. In oefeningen met de paarden ervaar je wat veerkracht, veiligheid en verbinding nou eigenlijk zijn, biologisch gezien.
*We ontwikkelen allerlei hulpbronnen waarmee jij het besturingssysteem van lijf en brein weer in balans kunt brengen.
*Hartcoherent ademen is één van deze hulpbronnen. Een heel belangrijke! Er is geen hulpbron die jou zo snel in een staat van lichamelijke en mentale balans kan brengen als de juiste ademhaling.
*Het expressief bewegen met paarden is een andere belangrijke hulpbron.
*Daarnaast werk ik met muziek, en zet ik EMDR en systemisch werk in.
Meer weten? Download mijn e-boek op www.navenja.nl of boek een kennismakingssessie.
website: www.navenja.nl  e-mail: eva@navenja.nl     tel.: 06-24553074

Patrick Blauw | the ChampionCoach, Nieuw Vennep

Trainer & Coach voor (sport) teams, organisaties, professionals en particulieren die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten. Ik help mijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, werk/privé balans en zelfvertrouwen. Zelfkennis staat centraal: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Ik wil mijn communicatie verbeteren. Hoe ga ik beter om met stress en kan ik een burn-out voorkomen? Hoe ga ik om met mijn teamgenoten & collega’s ? Hoe ga ik om met onzekerheid en hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Ik ben vastgelopen in mijn werk of privé, wat nu? Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Ik ben mijn energie kwijt, wat doe ik verkeerd?
www.thechampioncoach.nl       

Tel: 06 18 64 56 51

 

Bavo Hopman (1954), student-coaching.nl, Veenendaal 

Met ruim veertig jaar werkervaring in (mentale) gezondheid en welzijn heb ik de stap gemaakt naar het coachen van jonge mensen, in het bijzonder studenten van hogescholen en universiteiten. Want studeren in deze tijd is topsport, en milennials krijgen het ook niet kado.  Mijn missie is om de volgende generatie te steunen om de beste versie van zichzelf te vinden. Voor studenten is hartcoherentie zeer uitdagend en helpend, want ze volgen vaker hun hoofd dan hun hart. Ik wil ze helpen om hun eigen coach te worden en (zich) te realiseren wat ze echt belangrijk vinden in het leven. Ik werk in opdracht van onderwijsinstellingen of van studenten zelf. Meer informatie op www.student-coaching.nl  

 

Petra Peltenburg, DiaLogisch, Herenthout, Belgie

Na meer dan 10 jaar ervaring als HR Consultant, Coach en Counselor, ben ik terecht gekomen in een periode van burnout. Deze periode van burnout heeft mij veel gebracht, en uiteindelijk veel positiefs!  Ik heb de kans gekregen om te voelen wat mij echt beweegt en hierdoor een bewuste keuze voor mijn echte passie te maken, en dat is het beste uit mensen halen en hen in hun eigen kracht en authenticiteit zetten. 
Ik ben mij verder gaan specialiseren in het begeleiden van mensen en het voorkomen en herstellen van stress gerelateerde problematiek en burnout en hiertoe heb ik mij verder verdiept in een aantal aanvullende en ondersteunende methodieken, waaronder Hartcoherentie. Dit samen integreer ik in een mensgerichte aanpak, met oog voor de zorgen, wensen en doelstellingen van de cliënt. Levenslang leren en levenslang groeien, dat is waar ik voor sta. Zelf groei ik (gelukkig) nog elke dag en leer ik elke dag nog bij. Hartcoherentie heeft mij geleerd dichter bij mijzelf te komen en innerlijke rust te vinden. Dit draag ik ook graag uit naar de mensen die ik begeleid.

petra.peltenburg@dialogisch.be   tel: 0476893996  www.dialogisch.be
 

Karolien Kampstra, Progresa coaching en advies, Breda

Vanuit mijn coachingspraktijk begeleid ik mensen met verschillende loopbaan- en levensvragen. Uitgangspunt is altijd de kracht van het individu en vanuit daar weer kunnen varen op eigen kompas.

Als bedrijfskundige heb ik ruime ervaring opgedaan bij verschillende organisaties en vanuit daar ben ik mij gaan specialiseren in het vakgebied van Stress Management en Personal Coaching. Daarnaast ben ik gecertificeerd Mindfulness trainer en Hartcoherentie coach.

Door inzicht te krijgen in eigen kwaliteiten en mogelijkheden, ondersteund door oa. mindfulness en hartcoherentie, kun je het roer weer in eigen handen nemen. Zo word je weer veerkrachtiger en heb je meer mogelijkheden om met potentieel stressvolle situaties om te gaan.

Meer informatie: www.progresa.nl    E-mail: info@progresa.nl     Telefoon: 06-1208 3902

 

Margreet Vloedbeld, Hengelo


Hartverwarmende coach voor een moeiteloos traject!

In de ruim 10 jaar dat ik startende ondernemers coach naar ondernemerschap, zie ik dat velen vastlopen in hun persoonlijke proces. Ze kúnnen zichzelf niet succesvol profileren als ze niet in zichzelf geloven. Vaak vormen oude ervaringen en emoties een belemmerende factor. Dan kun je aan de buitenkant van alles verzinnen aan acties, maar als het van binnen niet matcht, is het verloren moeite. Men valt steeds terug in oude patronen.

Met mijn begeleiding, wijs ik ondernemers, werknemers of werkzoekenden of personen die op enige wijze vastlopen in hun huidige situatie, de weg terug naar henzelf. Een gezond en coherent hart vormt daarbij de basis vanwaaruit, je jezelf weer “op de rit” krijgt en meer kunt bereiken dan je voorheen voor mogelijk hield. 
Training van hartcoherentie is zeer geschikt voor mensen die stress of werkdruk ervaren dat belemmerend werkt op het bereiken van hun doelen. 

Bel mij voor een vrijblijvende kennismaking! Telefoon: 06-30387138 / www.biz-onder.nl

Jij bent BIZonder en ik help je naar meer Balans in een Zelfstandig en Ondernemend Leven! 

 

Marjon Tjepkema, Hengelo

Als zelfstandig loopbaan- en vitaliteitscoach, trainer en HRM-adviseur heb ik ervaring opgedaan binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Ik geef met betrekking tot loopbaan- en vitaliteit, individuele loopbaan trajecten, cursussen, workshops en adviseer en coach leidinggevenden en medewerkers bij langdurig verzuim. Door de jaren heen heb ik mijn netwerk in Twente opgebouwd.
Mijn missie is “meer zelfvertrouwen en minder stress in werk”.
De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in stress en wat dat met je doet. De aanleiding was het zelf meemaken van een overspannenheid. Ik kan me dus met recht een ervaringsdeskundige noemen en daardoor mijn klanten goed begrijpen en begeleiden. Hooggevoelige medewerkers, die extra stressgevoelig zijn, zijn vaak mijn klanten. Ik heb een heel waardevol vitaliteitsprogramma “In drie stappen naar minder stress” . Ook heb ik mij in het ouder wordende brein verdiept en geef vanaf 2015 de cursus “Hoe behoud jij je waarde tot aan je pensioen” aan 55+ leerkrachten en andere medewerkers. HartFocus heb ik moeiteloos kunnen invoegen in mijn coaching trajecten en dat wordt zeer gewaardeerd door mijn klanten. Ook kun je bij mij terecht voor de cursus Slanker met je hartritme waarbij ik samenwerk met een hypnotherapeut voor een nog beter resultaat.

Wil daar meer over mij weten, kijk hiervoor ook  mijn website www.tjepkemacoaching.nl
Voor meer zelfvertrouwen en minder stress in werk  06-30546837   marjon@tjepkemacoaching.nl

 
Miriam Stokkingreef, Mychoice, Hengelo


Ik ben Miriam Stokkingreef – woonachtig in Hengelo (Ov) – en werkzaam als N.E.I. coach en coach Hartcoherentie via de HartQ methode. Met Neuro Emotionele Integratie en hartcoherentie kun je het beste in jezelf naar boven halen; “in flow’’ oftewel jezelf zijn. Voor een afspraak kun je mij bellen: 06-11887501 of mailen: miriam@mychoice.nu.  Dus wie weet tot ziens… Gezonde Groet, Miriam

Anna Visser, Vivacita, Leeuwarden
Iedereen merkt dat het leven in sommige tijden (te)veel van je vraagt. Je voelt je opgejaagd, emoties en reacties kunnen sterk zijn en fysieke klachten spelen op. in mijn leven heb ik daar ook de nodige ervaringen mee opgedaan. Deze ervaringen hebben me destijds op een heel waardevol spoor gezet: die van de ademhaling, hartritmecoherentie en EFT. Nu, jaren verder kan ik je een aanbod doen gericht op jouw persoonlijke behoefte. Je zult merken dat je hiermee meer weerstand en ontspanning krijgt, meer op een afstandje kunt kijken naar je situatie en weer opgewassen bent tegen alle uitdagingen in jouw leven. 
www.vivacita.nl     vivacita.annavisser@gmail.com     0636491044
 

Angela Ruizeveld-Lijffijt, Vitaloog, IJsselstein 

‘’Friedrich Nietzche zei al zo mooi; ‘’Menigeen vindt zijn hart als hij zijn hoofd heeft verloren’’ Zelf heb ik ook ervaren dat je wel heel vaak in je hoofd zit met allerlei gedachtes en dat we ook heel veel van ons zelf moeten. Maar als we echt willen veranderen en bijvoorbeeld willen werken aan een andere leefstijl of stress vermindering dan is het vertrekpunt toch eerst je eigen hart. Zelf heb ik ervaren dat je middels biofeedback  en de apparatuur je de tools voor je hart in handen krijgt om hierin gewenste resultaat te bereiken Als Vitaloog® help en adviseer ik individuen, teams en organisaties met maatwerkoplossingen naar meer vitaliteit. Ik ben met name bedreven in de twee thema’s:

  • Hoe creëer ik een gezonde leefstijl?
  • Wat kan ik doen tegen stresspreventie?

Tijdens mijn workshops werk ik veel met Hartcoherentie en Biofeedback. Door de aandacht te vestigen op je ademhaling en deze naar een juiste frequentie te sturen realiseer je een vitaler leven. Wil je meer informatie over maatwerkprogramma’s of individuele begeleiding met Hartcoherentie en Biofeedback neem dan contact met mij op.  

  • Mail: angela@vitalogisch.nl      
  • Tel.(06) 48394557

 

Ademcoach Gerri Hansman, Deventer


Vanuit mijn basisachtergrond als trainer Emotioneel Lichaamswerk heb ik me verder ontwikkeld als ademcoach bij Herleva en Hartfocus. Nu ben ik Heart-Q gecertificeerd om hartcoherentie toe te passen. Ik bied zowel particuliere als zakelijke trainingen. Een laagdrempeling manier om kennis te maken is het volgen van een workshop. Kijk op   www.adempauzestudio.nl voor actuele data!

Visie  Mensen met ademtechnieken de weg wijzen naar meer zelfzorg en een energieker en fitter leven. Ik richt me op mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen; een verandering willen of moeten doorgaan.  

 

Tineke van Rijswijk, Wijchen

 

Vanuit mijn praktijk HEART IN MIND, The art of balance coach en train ik mensen op persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Het kan gaan om vragen gaan over persoonlijke en loopbaan ontwikkeling, zingeving, stresspreventie en -interventie. 

Ik ben ervan overtuigd dat mensen beschikken over een groot potentieel en eveneens over een groot aanpassings- en herstellend vermogen. Toch zijn we soms juist door noodzakelijke of goed bedoelde aanpassing van onszelf verwijderd geraakt. We zijn verstrikt geraakt in patronen en onszelf beperkende overtuigingen.
Onze blokkades huizen vaak in het onderbewuste. Met inzichten vanuit de neuropsychologie, vormen van neurocoaching en kunstzinnige counseling bereiken we ook die diepere, onbewuste laag. Mijn aanpak kenmerkt zich door een geïntegreerde aanpak van denken, voelen doen. Door lichaam én geest te betrekken in het veranderingsproces kunnen we echt een duurzame verandering bereiken.  
Het aanleren van hartcoherentie is voor mij de basis, een vertrekpunt. Door het bereiken van deze staat van optimale harmonie van lichaam en geest  kunnen we structureel onze mentale en fysieke gezondheid vergroten. Zo ligt voor iedereen een  krachtig zelfhulpmiddel binnen handbereik waar we steeds op kunnen vertrouwen. Zodat we zélf onze emoties kunnen reguleren en onze zenuwen weer de baas worden. Op een autonome en gezonde manier.
Psychologisch en loopbaanonderzoek,Transactionele analyse, NLP, Systemisch werk, kunstzinnige counseling, Neurocoaching/ Brain Mental welness, Stresspreventie –en interventie CSR® methode zijn methoden die ik geïntegreerd toepas.Ik verwelkom je graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Voor meer info:  https://www.heartinmind.nl

 

Mirjam Ruigrok-Loos

  

Mirjam Ruigrok-Loos, HartExperts Lisse
Vanuit vakkennis en ervaringsdeskundigheid inspireer en begeleid ik mensen met (risico voor) hart- en vaatziekten naar meer vitaliteit en veerkracht. Ik maak gebruik van de 'HartExpertsmethode' die voor iedereen naar behoefte wordt samengesteld vanuit de specialismes hartcoherentie, stresscounseling, yoga- en ademoefeningen, reiki en orthomoleculaire voeding.
www.hartexperts.nl   Tel 0647428130
 

Frans Brouwers   Zuid-Limburg

Mijn naam is Frans Brouwers. Na 28 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als manager, teamleider en coach, heb ik in 2016 de stap gemaakt naar een eigen praktijk; Frans Brouwers Coaching. 

Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen in het oplossen van hun probleem. Begeleiden, want uiteindelijk ben jij het zelf die het probleem oplost. Ik ben gespecialiseerd in klachten die stress gerelateerd zijn. Een onderschat probleem in onze samenleving, want veel problemen zijn te herleiden tot stress. Denk dan niet alleen aan overspannen of burn-out, maar ook aan slaapproblemen, geheugenproblemen of overgewicht. 

Ik maak gebruik van technieken uit NLP, hypnotherapie en life coaching. Door de toevoeging van hartcoherentie aan mijn praktijk is deze enorm verrijkt. Hartcoherentie leert je de balans te vinden tussen je ademhaling en je hart waardoor je in staat gesteld wordt weer vat te krijgen op je emoties en uiteindelijk je eigen gedrag. Het aanleren van hartcoherentie is voor mij een van de uitgangspunten in mijn coaching. 

Wil jij graag minder stress ervaren, meer grip hebben op je emoties, lekkerder in je vel zitten, je angst leren beheersen of weer voelen dat je de controle hebt over je leven? Neem dan contact met me op voor meer informatie. Een verkennend gesprek is altijd gratis!

Frans Brouwers

06-39217413
info@fransbrouwers.nl
www.fransbrouwers.nl

Gerda Logt-Ett.  Velp (NB), een klein dorpje naast Grave.

In mijn werk als coach en supervisor aan professionals binnen het Onderwijs en de Jeugdzorg maak ik regelmatig gebruik van de inzet van Hartcoherentie. De samenwerking van lichaam en geest leidt tot mooie en snelle resultaten. Hartcoherentie is een gereedschap om zelf de regie te kunnen nemen in lastige situaties. Hartcoherentietraining kan op ieder moment worden toegepast en door coherentie heeft u een betere grip op de wereld om u heen. Voelen we ons angstig of onrustig, dan kan op dat moment de inzet van Hartcoherentie ontzettend veel betekenen. Door de ademhalingstechniek wordt het hart rustiger en geeft aan de hersenen het sein “veilig” door.
Wilt u kennismaken met Hartcoherentie, dan bent u van harte welkom! 
U kunt mij bereiken via g.logt@hccnet.nl of via telefoonnummer 06 20813585

Connie van den Akker, Schijndel

Praktijknaam ‘In balans zijn’, waarin de activiteiten gericht zijn op persoonlijke groei, zingeving en spiritualiteit.

 “ Ik zie ieder mens als onderdeel in een dynamisch systeem, dat functioneert in voortdurend veranderende omstandigheden en streeft naar evenwicht. We zijn constant in beweging, ‘in motion’ waarbij we allerlei emoties beleven.
Ik zie ook dat mensen steeds meer doen op een dag, maar nog altijd minder dan ze zouden moeten van zichzelf. Zo raken ze ‘van slag’ en is het vaak moeilijk om helder te denken en  adequate beslissingen te nemen”. 

Hartcoherentie is een waardevolle manier om het zelfhelend vermogen van een mens weer aan te zwengelen. 
Relevante opleidingsinfo: maatschappelijk werkster (1986),  yogadocent (1997) RET therapie ((2004)  Dhamma Verdieping (2009)  Anattalakkhana Sutta  onder leiding van Daw Agganyani (2017) Satipatthāna Sutta onder leiding van leraren Sangha Metta (2018) diverse cursussen op het gebied van adem- en ontspanningstechnieken.
Relevante werkervaring:  28 jaar werkzaam als yogadocent / meditatiebegeleiding. 30 jaar werkzaam als coach/trainer.
Naast hartcoherentie kunt u terecht voor mindfulnessyoga, meditatiebegeleiding, coaching & training.  U leert de technieken om deze te integreren in uw dagelijkse routine.  www.in-balans-zijn.nl  of info@in-balans-zijn.nl  of  06 – 83 53 42 40

 

 
 Marleen Parigger, ASET training en coaching, Alkmaar
 
Na 30 jaar ervaring in het onderwijs als docent, zorgcoördinator en schoolleider heb ik in 2007 de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt met als specialisatie communicatie- en onderwijstrainingen alsmede coaching.  Als eigenaar van Aset training en coaching ga ik uit van de wetenschap dat mensen veel meer kracht en mogelijkheden in zich meedragen dan ze zelf vermoeden.
Steeds weer zie ik dat mensen en teams alles in zich hebben om hun doelen te verwezenlijken.
Mijn doel, mijn passie, is om mensen zich daarvan bewust te laten worden. 
Hartcoherentie is in mijn praktijk een enorme verrijking. Het geeft een inzicht in de eigen onbewuste lichamelijke reacties op stress en de mogelijkheid je emoties te reguleren. In coaching en training pas ik het dan ook toe bij thema’s als stress, werkdruk, faalangst en andere thema’s die met emoties te maken hebben.

Voor contact kun je bellen met Marleen Parigger: 06 1024 6600 of mailen naar maparigger@asettraining.nl

 

Yvette Kwast en Monique Spel, Noord-Holland


Wij, Yvette Kwast en Monique Spel-Sijbrands, hebben allebei ons eigen coachings- en adviesbureau. Onze aanpak kenmerkt zich door verbinding, diepgang, doorpakken en concreetheid. We werken altijd met veel passie, plezier en vooral vanuit het hart. 
We begeleiden de cliënt vanuit een breed perspectief. We maken daarbij gebruik van de volgende technieken: hartcoherentie, NLP, Transactionele analyse, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, systemisch werk (familieopstellingen) en lichaamsgericht traumawerk.  Hartcoherentie vormt een belangrijk onderdeel van onze coaching. Het biedt de mogelijkheid om vanuit je hart meer balans in je leven te krijgen. Naast coaching zetten wij hartcoherentie in  voor o.a. stressreductie, concentratieproblemen, faalangstreductie, ADHD en het programma ‘Slanker met je hartritme’.  

Op onze site: www.hartcoherentie-nederland.nl  tref je meer informatie aan over de mogelijkheden m.b.t . hartcoherentie. Voor meer informatie kunt u mailen naar    info@hartcoherentie-nederland.nl 

 
Louis Van Nieuland, Rumst, Belgie   

Na  30 jaar verpleegkunde, waarvan 22 jaar als middenkader, leidinggevende, werk ik nu als ombudsman- mediator  in een regionaal ziekenhuis. Naast deze deeltijdse taak heb ik een praktijk waar mededogen, kennis en ervaring een basis vormen van waaruit ik mensen benader.  Men noemt mij “de mensen(f)luisteraar”, met de “f” tussen haakjes  ;-) . Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in  Tai Chi en Qi Gong. Vier jaar lang kon ik genieten van mijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuntuur, medical qi gong en Advanced EFT Practitioner.  De opleiding hartcoherentie maakte de brug tussen “oost en west” compleet. Gedurende 5 jaar heb ik in het Vlaamse België, lezingen gegeven over bijna doodervaringen, geluisterd naar BDE-ers  en hen opgevangen. De dood is mij niet vreemd. In het MEDIV volgde ik een opleiding “mediator”. 

In mijn praktijk luister ik met mededogen naar mensen met Burn-out, stressgerelateerde aandoeningen, rouwenden,  verlies van eigenwaarde, verdriet, faalangst,  emotionele trauma’s… kortom zij die de weg kwijt zijn in het leven. Ik geef graag mijn kennis door zodanig dat de cliënt zich zelfstandig kan behelpen. EFT en hartcoherentie, naast Medical Qi Gong en positieve psychologie zijn middelen die efficiënt ingezet worden. Ik geef lezingen over EFT, hartcoherentie en opleidingen in stressreductie met bio feedback apparatuur. Ik wil vooral mijn enthousiasme delen met anderen. Zowel het individu, als groepen kunnen terecht. Hartcoherentie is een belangrijke tool binnen het stressreductie programma en het bekomen van emotionele stabiliteit. Ik tracht het daarom ook zoveel als mogelijk te promoten in België. 

Neem gerust een kijkje op mijn website : www.louvanie.be   

 

Gert Otter, Van Burnout naar Burnin, Zoetermeer
 
GO-Burnin is 2002 opgericht als onderdeel van het Onafhankelijk Kennis-, Informatie- en Communicatieplatform "Van Burnout naar Burnin". De kennis als professional is verkregen door de opleiding coach/counsellor bij de Academie voor Counselling en Coaching, opleiding hartcoherentie bij Hartfocus, opleiding Mindfulness(MBCT) en diverse trainingen waaronder vertrouwenspersoon, Coachen op Competenties, arbocoördinator en de specialisatiecursus Diagnostiek en behandeling van het Chronisch stresssyndroom van Sonja van Zweden(CSR). Daarnaast heb ik ruim 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan waaronder management functies, HR projectleider, Arbocoordinator met als specialisatie werkdruk, coach op competenties, opleidingsadviseur en als vertrouwenspersoon.
Na een burn-out in 1998 heb ik mij verdiept in het onderwerp stress en burn-out en beschik ik inmiddels over een grote hoeveelheid kennis en ervaring en een groot netwerk op dit gebied. Ik heb medewerking verleend aan diverse TV Programma's waaronder Teleac, de VPRO en specials voor bijvoorbeeld het Fonds Psychische Gezondheid. Daarnaast verleen ik medewerking aan diverse onderzoeken van o.a. Universiteiten, onderzoeksinstituten en via Burnin het verzamelen van gegevens voor onderzoeksgegevens nodig bij het uitbrengen van boeken.
WWW.BURNIN.NL
 
 
Lammert-Jan Strijker regio Arnhem-Nijmegen
 
 
Sinds 20 jaar begeleid ik mensen, als psycho-sociaal werker en coach/counselor.
De laatste 10 jaar werk ik ook in de re-integratiebegeleiding van zieke werknemers met bijvoorbeeld spanningsklachten en burn-out. Daar heb ik hartcoherentie leren kennen als een mooi maar ook effectief instrument. Inmiddels gebruik ik hartcoherentie in mijn begeleidingspraktijk in de regio Arnhem-Nijmegen, voor zowel werknemers als particulieren. Centraal thema is mentale vitaliteit, de echte drijfveer voor het nu zo populaire thema vitaliteit.

Hartcoherentie sluit mooi aan op mijn eigen ontwikkeling in werken: begonnen met het klassieke gesprek, nu steeds meer bezig met non-verbale methoden, verandering vind namelijk meestal niet plaats via de ratio maar via hart-hoofd-verbinding. Hartcoherentie is een eenvoudig maar krachtig middel bij het bereiken van persoonlijke doelen: creëren van (nieuwe) balans, herstellen na overspanning of burn-out, afvallen of ontwikkelen van bewegingsactiviteiten.
www.mentalvital.nl  (voor particuliere cliënten en werknemers)

 

Angèle Kokkelmans & Mariëtte Goertz, Zuid Limburg
 
 
Via deze weg willen wij ons graag samen voorstellen, omdat we al een aantal jaren nauw samenwerken. Dit gebeurt in zowel in individuele sessies als in workshopdagen en trainingen. Waarbij we elkaar voortdurend inspireren, aanvullen en versterken. Kenmerkend voor onze samenwerking is humor en luchtigheid. In onze praktijk werken we met volwassenen en kinderen. 
Adem neemt hierbij een centrale plaats in en hartcoherentie is hier onlosmakelijk mee verbonden. In onze ademopleiding hebben we geleerd dat ieder mens zijn eigen uniek adempatroon heeft ontwikkeld. In het kort betekent dit “Zoals je ademt zo leef je én zoals je leeft zo adem je”. Door je bewust te worden van jouw uniek ademhalingspatroon krijg je inzicht in je kwaliteiten en je valkuilen. Hier zit ook de sleutel tot verandering. Wij hebben persoonlijk ervaren dat ademen ruimte geeft. Ademen heeft ons rust gebracht en ruimte gegeven om op die manier al onze kwaliteiten in te zetten. Ademen heeft ons uit ons hoofd gehaald en in ons lichaam gebracht. Waardoor we steeds meer in staat zijn om de controle los te laten en volop te genieten van het leven.
Hartcoherentie heeft hier een extra dimensie aan toegevoegd. Het heeft ons de onderbouwing gegeven waarom ademen zo’n enorme impact heeft op het leven van mensen. En dit tevens meetbaar en zichtbaar te maken is middels biofeedback apparatuur. Maar bovenal zit de kracht in de eenvoud en de toepasbaarheid van deze methodiek. Het hart staat hierbij centraal en is volgens ons ook richtinggevend.
Heb je je Tom Tom nog nodig, of gebruik je je hart?
Kijk voor meer informatie op onze website
www.hartkompas.nl
Mariëtte Goertz (1967)                         Angèle Kokkelmans (1956)
Adem- en coachpraktijk AanZ               Adempraktijk Breahting 2 Live
Musschenberg 40                                  Finlandstraat 1
6176BD Spaubeek                                6137KV Sittard
Telefoon 06-12843214                          Telefoon 046-4526957
 
 
 
Bert Vastenburg 1954, Hardenberg
Ik werkte lang in het vormingwerk, de zorg en als pastoraal werker. Opgeleid als onderwijzer was ik jarenlang trainer, coach en hulpverlener en maakte pas na mijn vijftigste de sprong naar onderwijs.
Nu, als directeur van een school voor moeilijk lerende jongeren met in toenemende mate ook een stevige portie gedragsproblematiek, zocht en zoek ik naar alles wat leren leuk, snel en duurzaam maakt. En dat voor zowel mijn leerlingen als voor collega’s. Mijn focus op zingeving en spiritualiteit sluiten een open oog voor de uitkomsten van modern hersenonderzoek en de ontwikkeling van bio-feedback-apparatuur niet uit. Fantastisch hoe alles samenkomt in ‘’de beweging van het hart’’. Met hartcoherente coaching van mensen met een hart voor jongeren, al dan niet voor de klas, (her)vinden we samen de vreugde van het vak en maken we van delen vermenigvuldigen.
b.vastenburg@wanadoo.nl
 
 
Lucille Netters , Livsfors, Kinderen van de wereld, Bergen op Zoom
 
Emoties, stress, je kracht, rust en bij jezelf blijven hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, door mijn werk als politieagente op straat en in een speciale eenheid. De ervaring dat stress invloed heeft op de informatieverwerking en emoties  heeft mij ertoe gezegd om een aantal studies op te pakken.
Door een aantal opleiding mag ik mij nu: sensi-therapeute, spiritueel (bewustzijns) therapeute, ReikiMaster en Hartcoherentie coach noemen.
In mijn werk, prive en studies is mij gebleken dat de ademhaling overal terugkomt. Van onmisbaar belang is, in ons lijf en onze geest, om goed te kunnen blijven functioneren.
De natuur speelt in mijn leven een grote rol. Als moeder van een autistische zoon en een HSP zoon ervaar ik als geen ander dat verbijven in de natuur rust geeft in hun lijf en geest. Ik zie ze veranderen, ze komen in een rust.
Hartcoherentie en rust gaan hand in hand. Daarom geef ik alle opleidingen in de natuur.
Met de opleiding van hartfocus vallen alle kwartjes op hun plaats en kan ik nu de mensen niet alleen gevoelsmatig laten beleven dat het goed voor je is maar kan ik het ook  laten zien op een hartcomputer. Voor mensen met lef!
 
 
Cora Bosboom, Epe
Als we in balans zijn, voelen we ons gelukkig, staan we in onze kracht, zijn we ons zelf. In balans kunnen al onze talenten optimaal tot ontplooiing komen. Binnen mijn praktijk uniQmotion begeleid ik mensen in het ontwikkelen van een optimale balans    op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Daarbij gebruik ik  reguliere en complementaire lmethodieken  waaronder oefentherapie Cesar, coaching, kinesiologie, energetisch lichaamswerk en hartcoherentie.
Het oefenen van de hartcoherentie, de ademhaling- en bewegingsoefeningen brengen ons terug binnen onze eigen veiligheid, we worden ons bewust van de gevoelens in ons lijf en alle kennis die daar aanwezig is. Hierdoor ontstaat ruimte om in beweging te komen en onze balans te vinden. Ons hart, brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel gaan beter communiceren met elkaar,  we kunnen beter leren, we leveren hogere prestatie in sport en op het werk. 
Ik  begeleid  “stress gevoelige” kinderen (vb. adhd, high sensitive, dyslexie, aspecifieke hoofd/buik pijn) en volwassenen (vb. burn-out, overspannen, aspecifieke fysieke klachten). Ook ben ik werkzaam binnen bedrijven en in de sport en richt mij daar op vitaliteit/gezondheidsmanagement, emotiemanagement en mentale weerbaarheid.

tel  0578-621969   Email: cesarepe@hetnet.nl

 

drs Harry Wijnhoven, Veldhoven

Als resultaat in de praktijk telt!

Ik geef bij W-cair bv personal- en teamcoaching en trainingen aan Directeur Groot Aandeelhouders (DGA´s), Raad van Bestuur leden, (top)managers en (door)starters en hun medewerkers, zowel in de profit als de non-profit sectoren. Als bedrijfseconoom, docent en coach/trainer en vanuit mijn 26-jarige ervaring als DGA en algemeen directeur (tot 2004) van een bedrijf met 425 medewerkers weet ik exact wat er speelt en leeft, zowel op proces- als op mens niveau. En ik ben gespecialiseerd in het geven van EHBC (Eerste Hulp Bij Calamiteiten/Crisis). De toegevoegde waarde van de eenduidig wetenschappelijk onderbouwde Hartcoherentie methodiek is enorm. Het ondersteunt op een geweldige wijze allerlei andere interventietechnieken.

We gebruiken bio-feedback apparatuur om de effecten daadwerkelijk individueel meetbaar te maken en dat is een groot en uniek pluspunt. Hartcoherentie is een op resultaat gerichte aantoonbare en meetbare coherente werkwijze.

Email: harry.wijnhoven@w-cair.nl  voor meer informatie : www.w-cair.nl en www.human-cair.nl

 

Marjo van Zalk (1960), Harderwijk
 
 
In mijn werk als mental coach begeleid ik mensen bij het inzichtelijk krijgen van bepaalde patronen zodat zij begrijpen waarom zij doen zoals ze doen. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Ik vind het belangrijk in mijn werk ernaar te streven, het zelfhelend vermogen van mensen te versterken, want ik denk dat de meeste mensen zeer goed in staat zijn veel problemen zelf op te lossen, ervan uitgaan dat mensen zelf alles in huis hebben om zichzelf binnen hun specifieke spectrum van individuele mogelijkheden en beperkingen te realiseren. Als hulpverlener richt ik mij dan op iemands kracht.
Hartcohertentie is een prachtig, krachtig gereedschap die iedereen tot zijn/haar beschikking heeft. Graag laat ik mensen zien dat de ademhaling dé sleutel is van het zelfherstellend vermogen.
www.burovoormentalcoaching.nl
 

Froukje Westra, Delft

Vaak zijn we zo bezig om te worden wat anderen willen dat we zijn, dat we vergeten hoe we contact kunnen maken met ons eigen natuurlijk bewegen. 

Voor mij kwam hartcoherentie als een nieuwe persoonlijke stap om ruimte te leren nemen en inzicht te krijgen over mijn eigen (vaak onbewuste) stress. 

Deze eenvoudige, zichtbare en voelbare manier om zelf die invloed te kunnen uitoefenen o.a. door mij te richten op mijn ademhaling, heeft mij meer evenwicht en rust gebracht. 

Dit te kunnen inzetten voor anderen was een logisch gevolg. Weer in beweging komen en een weg belichten is mijn kwaliteit. Ik zet dit met plezier in als trajectbegeleider en creatieve loopbaancoach bij Stichting Stunt, www.stichtingstunt.nl, een eigenzinnig re-integratiebureau in Delft. Hartcoherentie gebruik ik daar als middel om stress te leren reguleren en is een waardevol instrument. 

Als hartcoherentiecoach bied ik ook particulieren met stress gerelateerde klachten begeleiding in Delft aan. Neem contact op voor meer informatie.

Froukje Westra, Stichting Stunt, Delft

froukje@stichtingstunt.nl

 

Heleen Borneman, Impact Drunen

In mijn praktijk " Impact Drunen" begeleid ik mensen naar een gelukkiger en zinvol leven. Als verpleegkundige heb ik jarenlang mogen ervaren dat mensen een enorme kracht bezitten die verder rijkt dan de meeste mensen voor mogelijk houden! Wilt u graag minder stress ervaren, meer levensvreugde, doelen bereiken, hogerop komen in uw werk, uw angst leren beheersen, zelf iets doen aan uw levensgeluk, zelf de touwtjes in handen nemen?Snelle resultaten, positiviteit en innerlijke kracht zijn voor mij kernwoorden. De NAC methode (neuro associative Conditioning van Anthony Robbins), Hart Coherentie Training (van Hartfocus, Kees Blase), Colour Comfort methode (Thelma v.d. Werff) zet ik in als krachtige tools om u te ondersteunen. 
" Het leven kan zo kleurrijk zijn, aan u de taak kleur toe te laten in uw leven"
Graag nodig ik u uit voor een gratis sessie om te ervaren of coaching bij " Impact Drunen"  voor u net als bij vele anderen het verschil kan maken. 

Http://www.impactdrunen.nl

Info@impactdrunen.nl

Mobiel:  06-20583152

  

Henk Hensgens

 
Ik  heb gewerkt als docent, onderwijsadviseur c.q. -trainer en als adjunct-directeur van een school voor VMBO. Nu leid ik een eigen bureau voor psycho-dynamische assessments, stressreductie / stresspreventie, coaching en training gericht op onderwijs en bedrijfsleven. Ik wil u helpen bij het verwerkelijken van uw doelen, persoonlijk en professioneel. Het een staat niet los van het ander.
Is mijn hoofd steeds de belangrijkste regisseur van mijn handelen? Vaak wel en dat is maar goed ook, maar juist de meest ingrijpende keuzes kan ik maken op het moment dat ik mijn gevoel de ruimte geef, de richting van mijn keuzes en handelen laat mee bepalen en het ‘ja-maar’-denken achter mij laat.
Of het nu gaat om het doorlopen van een psycho dynamisch assessment, het werken aan of het voorkomen van stressklachten, het op gang zetten van een onderwijskundige ontwikkeling of het ontwikkelen van een andere kijk op human recources binnen uw school of bedrijf: de basis is steeds de kern van u en de mensen om u heen. Betekent dat ‘ruimte geven aan je gevoel’ dan ruimte geven aan een ‘geitenwollensokken-koers’? Nee, juist niet!
Het betekent dat met name ook harde, confronterende, pijnlijke en veeleisende keuzes kunnen
worden gemaakt, maar dan wel vanuit een echt brede basis. Dat maakt de kans dat de keuze wordt vertaald in concrete stappen en concreet gedrag vele malen groter. Ik wil u en anderen helpen om deze échte keuzes te maken die tot échte stappen en dus tot een écht, duurzaam nieuw pad leiden
www.henkhensgens.nl
 

Denise van de Ven, Rainbow Dolphin Spirit 

Ik heb mij als levens- en bewustwordingscoach gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van mensen die een (grote) verandering in hun leven meemaken op zowel emotioneel, lichamelijk, mentaal als spiritueel gebied. Denk hierbij o.a. aan de confrontatie met een (levensbedreigende) ziekte, afkicken van een (eet)verslaving, verandering van werk, scheiding, maar ook het verlies van het leven of van een dierbare (stervens- en rouwbegeleiding). Daarnaast begeleid ik ook bij de komst van nieuw leven, rondom zwangerschap.Op spiritueel gebied kan ik je van dienst zijn om je ware potentieel meer te ontdekken en belichamen.Coachingsessies bestaan uit gesprekken en ont~spannende, inzichtgevende afstemmingen voor lichaam, geest en ziel. Op deze manier ondersteun ik om in de nieuwe levensfase geheel in je eigen kracht te komen, op beide benen te gaan staan, jezelf volop te waarderen, vergeven en liefdevol te benaderen. Oftewel om je eigen innerlijke kracht en moed te ontwikkelen en je huidige leven vanuit hart en ziel vorm te geven. De individuele hartcoherentietraining: Terug naar je ware zelfkan in zes coachingsessies een positieve verrijking van je leven betekenen. 

Voor meer info kijk eens op www.rainbowdolphinspirit.nl of bel naar Denise van de Ven 06 20015751

 
 
 
Bookmark and Share