Nieuws

 

https://apps.apple.com/nl/app/vital-eq-respiroguide-pro/id395697237

26 Oktober 2019: Congres Patient die zelf het autonome zenuwstelsel in balans brengt. Polyvagaal Thearapie, HRV-training en Safe Sound protocol  flyer click hier
Aanmelden kan door in de webwinkel een kaartje te kopen.  meer info klik hier

8 maart 2020: Komische opera Nozze di Figaro door Arti Vocaal in Harderwijk (Catharinakapel). Mozarts opera wordt in kostuum en scenisch uitgevoerd. Kaartjes voor slechts 10 euro in de webwinkel van HartFocus. Meer informatie klik hier

Juli 2018: In het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde is het artikel gepubliceerd: Zelf het autonome zenuwstelsel in balans brengen met je hartritme van K.Blase click hier voor artikel

April 2016: In Het Tijdschrift voor Psychiatrie is het artikel gepubliceerd: Effectiviteit van HartRitmeVariabiliteit-biofeedback als aanvulling bij behandeling van depressie en posttraumatische stressstoornis van drs K. Blase, prof A.van Dijke, prof P.Cluitmans en Prof E. Vermetten click hier voor artikel

November 2015: De nieuwe biofeedback apparatuur ResCalm voor Android telefoons is te koop in de webwinkels van het Landelijk Centrum Stressmanagement en HartFocus. Waardevol voor de aanpak van werkstress, slaapproblemen, concentratieproblemen, maar ook bij depressie. Meer informatie hier te lezen.

3-7 november 2014: de week van check je werkstress. In Pauw vertellen Leontien van Moorsel en Huub Stapel over hun burnout, en over de StressEraser.  Dit is de link naar het fragment over werkstress: https://pauw.vara.nl/media/323707

POH GGZ Hartcoherentie Opleiding:

De nieuwste innovatieve methode om stressgerelateerde ziekten en stoornissen aan te pakken met de zelfsturende methode HeartQ, en met de StressEraser. Meer informatie: info@hartfocus.nl en klik hier

Voor het eerst wordt een hartcoherentie opleiding verzorgd voor praktijkondersteuners GGZ.
Beleid is: versterking van de eerstelijns GGZ. Dit kan in de praktijk door patienten op weg te helpen om de regie op hun eigen leven weer enigszins terug te krijgen door effectiever met hun stress en de ontregeling van hun zenuwstelsel om te gaan. Een typische taak voor POH's.
In de GGZ, en ook in de huisartsenpraktijk hebben we veel te maken met stressgerelateerde psychische stoornissen, waarbij het autonome zenuwstelsel ontregeld is. Depressie, examenangst, ADHD, paniekstoornissen en trauma's. Door acht weken training van ademritme resonerend met hartritme kan deze ontregeling weer in balans worden gebracht. Dit optimaliseert significant de behandeling door psychiaters en psychotherapeuten van de stoornissen.

De tot nu toe gemeten effecten:

 • 90% van de patienten gaat beter slapen
 • 80% van de patienten zegt meer greep op zichzelf te hebben gekregen
 • 95% is minder gaan piekeren
 • 80% van de patienten zegt nu beter met emoties te kunnen omgaan.

Dit geeft voldoening om te begeleiden in de praktijk. Het is laagdrempelig, en er wordt een nieuw perspectief geboden, waarmee de patient zelf aan haar/zijn gezondheid en veerkracht kan werken.

Voordelen van de Hartcoherentie Opleidingen van HartFocus

 • De HartFocus opleiding is de goedkoopste gecertificeerde opleiding in de BeNeLux.
 • De HartFocus opleiding wordt gegeven door drs Kees. L. Blase, die in Nederland met de hartcoherentie opleidingen is begonnen en het langst hiermee ervaring heeft.
 • De HartFocus is gecertificeerd met de merknaam HeartQ in Europa en geaccrediteerd voor psychologen, en jarenlang ook voor artsen en psychiaters, nu weer in aanvraag.
 • Bij HartFocus krijgt u in plaats van een cursusmap een geheugenstick van 4 Mb met powerpoints, filmpjes en wetenschappelijke artikelen
 • De hartcoherentieopleiding integreert de pionierservaring van HeartMath (USA), de klinische ervaring van het Landelijk Centrum Stressmanagement, APS en HartFocus(NL) en de wetenschappelijke kennis van prof Steven Porges, prof Paul Lehrer en prof Richard Gevirtz (USA).
 • De HartFocus opleiding werkt met kleine groepen, collegiaal oefenen in tweetallen, vertrouwelijke sfeer, en een programma op maat gemaakt.
 • In de HartFocus opleiding worden protocollen geleerd tbv stressmanagement, Slanker met je hartritme en traumabehandeling. Ook kan gefocussed worden op onderwijs, jeugdzorg, autisme, ADHD, integratie binnen psychiatrie, fysiotherapie, homeopathie, mindfulness, e.a.
 • De HartFocus opleidingen zijn praktisch, wetenschappelijk onderbouwd, met bewegingsoefeningen in een goede sfeer en op een mooie locatie aan het water in Loosdrecht.

Hartritme biofeedback  en HartFocus weer in de publiciteit:

Nieuw: Balance Manager

De nieuwste HRV-biofeedback apparatuur is de Balance Manager. Dit in Korea ontwikkelde instrument combineert de simpele instructies en de mooie instelbare adembegeleider met de heldere grafieken, waarop je kunt aflezen wat er in het autonome zenuwstelsel gebeurt. Sense en simplicity! Te koop in de webwinkel van HartFocus en de prijs is slechts 189 euro. In de Balance manager zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van HeartRateVariability geintegreerd: zelf kunnen instellen van de ademfrequentie passend bij de persoonlijke resonantiefrequentie. Niet evenlang inademen als uitademen, maar langer uitademen. Balance Manager geeft feedback op de emotieregulatie en met die feedback kan de (psycho)therapeut precieser begeleiden en intervenieren. Voor meer informatie: kijk in de webwinkel van HartFocus.

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share