Welkom

'Op het scherm kan ik zien hoe ik mij voel! En nu kan ik met mijn hartmobieltje zelf weer rustig worden', een citaat van een 13-jarige jongen met ADHD. HRV-biofeedback, hartritme biofeedback (vroeger hartcoherentie-training genoemd) werd in 2000 door medisch fysicus en neurowetenschapper drs Kees Blase in Nederland geintroduceerd. De methodiek om:

  • stress te hanteren
  • mentale weerbaarheid te vergroten
  • de emotionele balans te verbeteren
  • beter te kunnen concentreren
  • examenangst te verminderen
  • slaapproblemmen te verbeteren
  • paniekstoornissen, depressie en trauma's te behandelen
  • betere concentratie te krijgen bij mensen met ADHD en meer sociaal contact bij mensen met autisme spectrum stoornissen

Het lichaam weer in autonome balans te krijgen met deze nieuwe en wetenschappelijk bewezen neurowetenschappelijke aanpak. Biofeedback is het proces van bewustwording van fysiologische functies met het doel deze zelf te kunnen sturen.

Welkom bij opleidings- en kenniscentrum HartFocus, een onderwijsinstelling, geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs, waaedoor er 0% btw kan worden berekend.
Op onderstaande linken zijn twee publikaties te vinden (Blase et al,2016 en Blase,2018) in wetenschappelijke tijdschriften over hartritme biofeedback
BlaseTvP.pdf  TIG2-18_KeesBlase.pdf

Missie van HartFocus 

De missie van HartFocus: het hart de plaats geven, die het toekomt. Daaraan kan ik toevoegen, na een aantal jaren de weg van het hart te hebben gevolgd: door te delen vermenigvuldigt het zich. De wijsheid van het hart is in eeuwenoude tradities verwoord en nu via hartcoherentie / HRV-biofeedback breed toegankelijk gemaakt en via neurocardiologie en neurobiologie doorgedrongen in de wetenschap. Wetenschappers streven ernaar kennis en ervaring zoveel mogelijk te verspreiden.
In Nederland zijn er meer dan 500 hartcoherentie coaches en HRV-biofeedback deskundigen, waarvoor HartFocus graag een platform wil zijn, wanneer kwaliteit en zorgvuldigheid zijn gewaarborgd.
 
Bookmark and Share