Artsen

John van der Woude, Amersfoort 

 

John van der Woude (1959) is orthomanueel arts en osteopaat. Hij vindt hartcoherentie een zeer waardevolle methode om mensen te helpen om weer gezond en in balans te komen. In zijn praktijk in Amersfoort ziet hij veel mensen met chronische klachten waarbij er een disbalans is in het (autonome) zenuwstelsel. Door chronische overprikkeling vanwege pijn, slechte houdingen, (werk)stress, druk, onveilig voelen en de vele andere prikkels die op mensen kunnen inwerken kan het zenuwstelsel uit balans raken. Het zenuwstelsel komt niet of onvoldoende tot rust en is als het ware getraind om met een stressrespons te reageren op zelfs niet stressvolle dagelijkse activiteiten en gebeurtenissen. Met osteopathische technieken kan hij belemmeringen opheffen die van invloed kunnen zijn op het niet optimaal functioneren van het autonoom zenuwstelsel. Dit schept voorwaarden voor herstel, maar het werkt pas echt goed door als mensen duurzame levensstijl veranderingen invoeren die leiden tot meer een meer gezond, vitaal en ontspannen levenswijze. John heeft ook 20 jaar als bedrijfsarts gewerkt. In die functie heeft hij veel mensen begeleid die met stress en overspanningsklachten arbeidsongeschikt waren geworden. Ook daar zag hij dat de succesgevallen diegene waren die actief aan de slag gingen om hun leven te veranderen. 

Hartcoherentie is een prima gereedschap om de stressrespons af te leren en om gezonder en evenwichtiger te functioneren. Stress hoort bij het leven, maar juist met hartcoherentie leer je er flexibel mee om te gaan en te voorkomen dat het je gezondheid gaat aantasten! 

www.arts-osteopaat.nl  en www.boomkracht.nl

  

Cobi Oostveen, bedrijfsarts, bedrijfsartsconsulent oncologie, vitaliteitstrainer en mental coach, Zuidwolde

Als bedrijfsarts met extra expertise op de thema’s “kanker en werk”, “vitaliteit” en “mental coaching”, ben ik in staat om zowel de individuele werkende als een werkgever, met vragen  en uitdagingen op diverse thema’s, te ondersteunen en te motiveren de juiste keuzes te maken. Een unieke combinatie.

Bij coaching op bv het herstellen van de balans of het beter leren omgaan met stress maak ik gebruik van Hartcoherentie/HRV Biofeedback. Cliënten ervaren meer ontspanning, gaan helder denken en kunnen zich beter concentreren.                               

Wil je meer weten? Bezoek dan mijn linkedin pagina:
https://nl.linkedin.com/in/cobi-oostveen

 
José de Jong-Bonfrer, Lisse
 

José de Jong-Bonfrer, bedrijfsarts & CSR-Coach (Lisse)

M: 06 - 44314296

E: info@josedejongbonfrer.nl

W: www.josedejongbonfrer.nl

 

Bob van Niekerk

 
Bob van Niekerk (1951) is de initiatiefnemer van Cardio Coaching – Praktijk voor HRV-biofeedback te Diepenheim. Hij is daarnaast werkzaam als arts, gespecialiseerd in ouderengeneeskunde. De “science beyond heart rate variability” heeft zijn bijzondere belangstelling. Het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van de mens worden weerspiegeld in de variatie van het hartritme. De vraag of het vergroten van de HRV cliënten ook op langere termijn flexibeler en weerbaarder maakt is nog niet beantwoord. De bevindingen op dit terrein van onderzoekers als McCraty, Vachillo, Lehrer, Gevirtz en Porges inspireren Bob op zijn zoektocht naar het evidence based toepassen van HRV-biofeedback. De benadering past hij niet alleen toe bij cliënten die streven naar meer psychisch evenwicht, maar ook bij cliënten met lichamelijke klachten die samenhangen met een disbalans van het autonome zenuwstelsel.
Naast de begeleiding van cliënten verzorgt hij presentaties voor belangstellenden en professionals in de zorg over Hart Ritme Variabiliteit. Momenteel ontwikkelt hij de module “Emotiemanagement voor verzorgenden”; het leren moduleren van de HRV onder stressvolle omstandigheden vormt een integraal onderdeel van deze module.
 
Bob van Niekerk
www.bobvanniekerk.nl
 
Bookmark and Share