Kees Blase   

Kees Blase, afgestudeerd in de Medisch Fysica en in de Andragologie, met een kandidaats neurobiologie heeft in 2000 , geinspireerd door het Amerikaanse Institute of HeartMath de  methodiek van HartRitmeVariabiliteit Biofeedback naar Nederland gebracht. Hiermee kon hij de verbinding tussen de neurowetenschappen en de klinische praktijk realiseren. Eerst in het onderwijs, en drie jaar later als medeoprichter van HeartMathNL in de gezondheidszorg en overheid.  Om het wetenschappelijk en de klinische kwaliteit te kunnen waarborgen richtte hij in 2005 HartFocus opleidings-en innovatieinstituut op. Behalve individuele behandeling, trainingen en opleidingen geeft hij regelmatig lezingen over HRV-biofeedback op wetenschappelijke congressen en conferenties in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Italie, Oostenrijk, Portugal, Hongarije, Israel, India en Nieuw Zeeland. Hij organiseerde in 2005 het wereldcongres over Emotionele Intelligentie en in 2013 over Emotieregulatie. Hij schreef meer dan tien artikelen over de effecten en de essentie van deze diepwerkende methode, schreef hoofdstukken in drie handboeken, o.a SolutionFocused Management en publiceerde in 2016 in het Tijdschrift voor Psychiatrie.

 
fotostudio Marjolein Lamme

Drs Kees Blase richtte in1993 het Landelijk Centrum Stressmanagement op, dat uitgroeide tot een organisatie met  15 regiopunten, geleid door een directieteam met Kees Blase en de artsen Marcel Hamers en Tjerk Albertsma. Met het LCS bouwde hij in dat kader aan opleidingsprogramma’s voor gezond HR-management, Werkdruk te Lijf, stressmanagement, hij coacht managers en musici,  burnout clienten, psychiaters, en vele anderen, die in een persoonlijk transformatieproces zitten.  Authenticiteit , persoonlijk leiderschap en hartcoherentie/ hartritme biofeedback zijn kernwoorden. Hij heeft zich na zijn academische opleiding als medisch fysicus, neurobioloog en andragoloog verdiept in leiderschap, emotiemanagement, energetisch lichaamswerk en oplossingsgericht werken. Hij leidt nu professionals op in psychiatrie, ziekenhuizen, politie en onderwijs,

Kees Blase geeft vier maal per jaar gecertificeerde opleidingen HRV-biofeedback voor diverse groepen professionals in opleidingsentrum HartFocus te Loosdrecht, 035-5822960   en 0636404882  k.blase@hartfocus.nl

curriculum vitae international
muzikale curriculum vitae
klanten en referenties
keynotes
workshops
boeken
interviews   interview 2009 Beyond Medicine  interview 2013 MVG   interview 2015 Hart%Vaatziekten 
artikelen
 

Mijn missie is om het hart weer de plaats terug te geven, die het toebehoort.

 

 

 

 

AUTHENTIEK LEIDERSCHAP

Wanneer u uzelf wilt blijven in kritische omstandigheden gaat het minder om vaardigheden dan om authenticiteit. Deze training gericht op het verder ontwikkelen van de eigen authenticiteit in de persoonlijke manier waarop u het vak van schoolleider uitvoert.
Op basis van de eigen biografie en verrassende activiteiten komt u tot een succesformule voor uzelf. Zowel de linkerhersenhelft als de rechterhersenhelft en uw emotionele brein zullen actief zijn. Muziek en aikido-oefeningen dragen hiertoe bij.
Deelnemers aan de driedaagse cursus beoordelen de cursus als ingrijpend voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en als welkome reflectie in het hectisch leven van een schoolleider.

 

 

 

Bookmark and Share