"Op het scherm kan ik zien hoe ik mij voel! En nu kan ik met mijn hartmobieltje zelf weer rustig worden"  citaat van een 13jarige ADHDer. HRV-biofeedback , hartritme biofeedback (vroeger hartcoherentie-training genoemd) werd in 2000 door medisch fysicus en neurowetenschapper
drs Kees Blase in Nederland geintroduceerd. De methodiek om stress te hanteren, mentale weerbaarheid te vergroten, beter te concentreren, examenangst te verminderen, ADHD, paniekstoornissen, depressie en trauma's te behandelen. Het lichaam weer in autonome balans te krijgen met deze nieuwe en wetenschappelijk bewezen neurowetenschappelijke aanpak. Welkom bij opleidings-en kenniscentrum HartFocus.
HartFocus is een door de overheid erkende onderwijsinstelling, geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.

 

MISSIE VAN HARTFOCUS 
De missie van HartFocus: het hart de plaats geven, die het toekomt. Daaraan kan ik toevoegen, na een aantal jaren de weg van het hart te hebben gevolgd: door te delen vermenigvuldigt het zich. De wijsheid van het hart is in eeuwenoude tradities verwoord en nu via hartcoherentie/ HRV-biofeedback breed toegankelijk gemaakt en via neurocardiologie en neurobiologie doorgedrongen in de wetenschap. Wetenschappers streven ernaar kennis en ervaring zoveel mogelijk te verspreiden.
In Nederland zijn er meer dan 500 hartcoherentie coaches en HRV-biofeedback deskundigen, waarvoor HartFocus graag een platform wil zijn, wanneer kwaliteit en zorgvuldigheid zijn gewaarborgd.
 
Bookmark and Share